Your Cart is Empty

Vegan cheesecake passievrucht (glutenvrij, suikervrij en lactosevrij)

Vegan cheesecake passievrucht (glutenvrij, suikervrij en lactosevrij)

22 april 2016 – vegan cheesecake passievrucht

Zoals ik al eerder schreef in mijn culinair nieuws van de maand maart ben ik handmodel voor Nature’s Pride. De leverancier van exotisch groente & fruit heeft een assortiment EAT ME met alleen maar eetrijpe groente & fruit. Hoe fijn is dat? Ik ontving een tijd geleden per post een goed gevulde box met deze producten. Met de passievruchten wilde ik een gezonde taart maken, omdat de vruchten zelf al zo lekker van smaak zijn. Mocht je een allergie hebben dan is deze taart wat voor jou! Of voor als je taart wilt eten, maar zin in een gezonde variant hebt.

De taart is veganistisch en dus zonder toevoeging van gluten, suiker en lactose. Voor de bodem gebruikte ik havermout en pompoenpitten. Om de bodem een zoete smaak te geven voegde ik wat dadels toe. De vulling maakte ik naast de pulp van de passievruchten van kokosstart van Abbot Kinney’s. Wat een heerlijk alternatief is op yoghurt en heerlijk smaakt in combinatie met exotische vruchten. Het werd dus¬†een vegan cheesecake passievrucht en lekker dat de cheesecake toch is!

vegan cheesecake passievrucht

Vegan cheesecake passievrucht

Voor een taart van 20 cm:
Voor de bodem
200 gram glutenvrije havermout
70 gram pompoenpitten
50 gram dadels
60 ml ijskoude kokosolie
2 eetlepels ijswater
Snufje zout

Voor de vulling
4 passievruchten
400 ml kokosstart (Abbot Kinney’s)
2 eetlepels ahornsiroop
1 zakje agar agar (natuurwinkel)

Voor de garnering
2 passievruchten
Geraspte kokos
Eventueel physalis vrucht ter decoratie

Giet water bij de dadels tot ze onderstaan en laat ze minstens 1 uur wellen. Giet ze daarna af. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Rooster de pompoenpitten vijf minuten op laag vuur tot ze goudgeel zijn en lekker ruiken. Doe ze direct samen met de havermout in een keukenmachine. Laat een paar minuten afkoelen. Hak daarna het geheel op de hoogste snelheid tot een grof, zanderig poeder. Voeg de gewelde dadels, het zout, de kokosolie en het ijswater toe en draai alles tot een goed gemengd deeg.

Druk het deeg stevig op de bodem van de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem en bak hem 25 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudgeel en knapperig is. Laat hem volledig afkoelen voordat je verder gaat. Doe de pulp van vier passievruchten samen met de kokosstart en ahornsiroop in een kom en meng het geheel. Kijk op de verpakking van de agar agar naar de bereiding, maar meestal moet je het zakje in water oplossen op laag vuur en dan laten afkoelen. Zorg dat je het voordat het dik wordt aan het mengsel toevoegt. Roer alles goed door elkaar.

Giet het mengsel over de taartbodem en laat minstens drie uur in de koelkast opstijven. Haal de taart voor serveren iets van tevoren uit de koelkast, zodat deze niet te koud is. Garneer de taart met de pulp van de passievruchten, geraspte kokos en eventueel nog een physalis vrucht.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel jouw vegan cheesecake passievrucht of een ander recept op social media met hashtag #kookmeisje.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten