Your Cart is Empty

Restaurant Daalder

Restaurant Daalder

16 april 2016 – Restaurant Daalder

Restaurant Daalder heeft een nieuwe chef en niet zomaar een: Mohammed Ali Ben Ghalloum, voormalig kok bij &samhoud places (**). Ik ging lunchen en genoot van 4 gangen.

Bij Daalder serveren ze enkel een verrassingsmenu en hoef je alleen aan te geven van hoeveel gangen je wilt genieten. Uiteraard houden ze rekening met eventuele dieetwensen. Ben Ghalloum heeft een voorliefde voor de Noord-Afrikaanse keuken en dat proef je in het menu terug. De prijzen bij Daalder zijn gezien de kwaliteit goed. Lunchen kun je vanaf 2 gangen voor € 30,- en diner vanaf 4 gangen voor € 45,-.

Restaurant Daalder

Het interieur doet aan de kant van de bar als een bruin cafe aan, maar is heel sfeervol. Met wit linnen op tafel heb je toch het gevoel dat je in een bovengemiddeld restaurant zit. Het leuke aan Daalder is dat het vroeger een cafe was, waar tussen de middag nog steeds Amsterdammers voor een kopje koffie komen. Verder vriendelijke bediening met veel kennis.

We starten met de amuse van tomatensorbet, huisgemaakte pesto, een schuim van Parmezaanse kaas en tomatenpoeder. Buitengewoon goed en vraagt naar meer. Als voorgerecht steak tartare op Arabische wijze met hummus, tahin en sumac. Daarbij een garnituur van tomaat, komkommer, ui, koriander, munt en peterselie met een poeder van komijnolie. Origineel en erg lekker.

Restaurant Daalder

Daarna een op de huid gebakken zeebaars gelakt met kombu met een groene asperge, verschillende structuren van radijs en een crème van frambozen. Daarbij aardappelmousseline en hollandaise saus. Vooral de toevoeging van frambozen vind ik verrassend en geeft het gerecht toch iets bijzonders.

Als hoofdgerecht kalfswang gegaard in eigen jus met daarbij een truffelrisotto met peterseliewortel en dungesneden champignons. Voor een lunch vind ik het een iets te groot portie, maar verder niet anders dan lof voor dit gerecht.

Restaurant Daalder

Ook in het nagerecht zie ik weer de invloeden van de nieuwe chef terug. Met een ijs van kardemom, ijs van geitenyoghurt en ijs van vanille roomkaas met daarbij een citrussalade, crème van pistache en een crumble van cantuccini sluiten we de heerlijke lunch af.

Ik kan alleen maar zeggen ga het zelf proeven! Ik was zelf binnen twee weken weer terug met mijn familie. En ook die waren razend enthousiast.

Restaurant Daalder – Lindengracht 90 te Amsterdam
www.daalderamsterdam.nl

Restaurant Daalder


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten