Your Cart is Empty

Pita tuna melt

Pita tuna melt

23 juli 2014

Genieten jullie ook zo van het zomerse weer? Afgelopen week was voor mij de laatste week werken voor de vakantie. Met het zomerse weer was het extra genieten om zo de vakantie in te gaan. ‘S avonds genoten mijn vriend en ik al van heerlijke zomerse gerechten. In het weekend ging ik bbq-en, de antiekmarkt afstruinen met Maura van Yellow lemon tree, had ik een foodbloggers bijeenkomst in de tuin van Marleen van Eten uit de Volkstuin (later hier meer over), had ik een wijn- en kaasproeverij met vrienden bij Bourgondisch lifestyle en ging ik uit eten met mijn ouders bij de Pizzabakkers. Momenteel ben ik van een weekje vakantie aan het genieten in Frankrijk. Op Instagram kun je alvast foto’s voorbij zien komen. Ik zal ook zeker wat plekjes op mijn blog met jullie gaan delen.

Dit recept heb ik via mijn beste vriendinnetje Elsemiek. Haar moeder maakte het regelmatig bij haar thuis en zodoende heb ik het ook een keer gemaakt. De pita tuna melt is erg makkelijk om klaar te maken en perfect voor een zomerse avond in combinatie met een salade. De combinatie van tonijn en kaas klinkt misschien een beetje raar, maar omdat de kaas gesmolten is lijkt het hierdoor net pizza. Ik gebruik volkoren pita broodjes om het net iets gezonder te maken, maar je kunt ook witte pita broodjes of bijvoorbeeld casinobrood gebruiken. Recept voor twee personen:

Tuna melt 2

2 volkoren pita broodjes
12 dunne plakjes belegen kaas of 4 plakken belegen kaas
1 blikje tonijn (160 gram)
2 eetlepels mayonaise
1/2 rode ui
1 eetlepel taggiasche olijven
1 theelepel kappertjes
Peper & zout

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht). Snijd de rode ui fijn. Laat het blikje tonijn uitlekken in een vergiet. Meng de tonijn met de fijngesneden rode ui, mayonaise, olijven en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de pita broodjes door de helft. Beleg vier helften met de tonijnsalade. Je hebt zo per persoon 2 halve pita broodjes. Beleg de pita broodjes met de kaas. Leg de broodjes ongeveer tien minuten op het rooster in de oven, totdat ze krokant zijn geworden en de kaas is gesmolten. Eet samen met een gemengde groene salade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten