Your Cart is Empty

Chocoladetaart (glutenvrij)

Nog nooit heb ik zo’n lekkere chocoladetaart gegeten. Deze taart is compact, romig en toch heel luchtig. Hij is van de beste soort chocolade gemaakt, waardoor de taart echt intens lekker is. Ik had hem 2e paasdag bij mijn ouders thuis gemaakt. Het recept is uit het kookboek Feest van Nigella Lawson. Nigella maakt hem elk jaar met Pasen, daarom vond ik dat ik hem ook een keer moest maken. Mijn broer is een enorme fan van chocoladetaart en vond deze ook echt heel lekker. Op de bovenkant zitten gesuikerde paaseitjes, maar je kunt de taart natuurlijk ook garneren met hazelnoten of Maltezers. Gebruik een springvorm met een diameter van 23 centimeter. Ik had zelf pastilles pure chocolade gebruikt, maar een tablet kan natuurlijk ook. Koop wel de beste soort die je kunt vinden.

Voor de taart
250 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
125 gram zachte roomboter
6 eieren waarvan 2 heel en 4 verdeeld in eiwitten en eigeel
175 gram kristalsuiker
1 theelepel vanilleextract

Voor de topping
125 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
250 ml slagroom
1 theelepel vanilleextract
Gesuikerde paaseitjes (als het geen pasen is noten of Maltezers)

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie. Laat de chocolade afkoelen. Klop de 4 eitwitten samen met 100 gram kristalsuiker op. Tot deze stevige en glanzende pieken vormen. Meng in een andere kom de 2 hele eieren en het overgebleven eigeel met 75 gram suiker en de vanilleextract. Spatel de chocolade door het mengsel. Voeg daarna de eiwitten toe, maar spatel niet te lang. Het mengsel moet luchtig blijven. Voeg het mengsel in de springvorm en bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart lijkt een beetje gebarsten, maar dit geeft juist een leuk effect. Haal voorzichtig uit de springvorm, maar laat de onderkant van de springvorm zitten.

Smelt de chocolade ook au bain marie en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf. Als de chocolade afgekoeld is meng je dit samen met de slagroom en de vanilleextract. Smeer het mengsel met een spatel over de taart en garneer met de eitjes of iets anders lekkers.

 


  • Anoniem schreef:

    De taart lijkt me heel lekker!
    Kun je de diameter in cm. van de springvorm doorgeven?
    Alvast bedankt.

    Karien Verlinde

    • anneruthdekker schreef:

      Jaa het is echt een heerlijke taart. Je hebt een springvorm nodig met een diameter van 23 cm. Veel bakplezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten